Dijous 19.04.2018
Contact

La columna

L’hora de temença

El Matí Digital

Sembla, ara, que qui es vol dedicar a la política no ho fa pas per defensar uns interessos i un model de societat, més aviat sembla que ho fa per enriquir-se ràpidament.

Cada dia està tot més revoltat. Els diaris, ràdios o televisions donen una imatge de la política que fa fredat.  Esgarrifa veure com s’han fet fonedissos milions d’euros en corrupteles de baixa estofa. El politics han caigut, com a grup social, en el més baix del seu desprestigi. És evident que no tots són igual, però la imatge corporativa es nefasta i de pena total.

 Sembla, ara, que qui es vol dedicar a la política no ho fa pas per defensar uns interessos i un model de societat, més aviat sembla que ho fa per enriquir-se ràpidament.Quan va petar a Itàlia la corrupció, els vells partits com el socialista o demòcrata cristià van quasi desaparèixer, els comunistes, amb la caiguda del mur soviètic a l’Europa oriental, i/o la descoberta del funcionament del regim totalitari, opressor i anti totes les llibertats, han caigut a un descrèdit del que mai més reeixiran (queden dictadures militars comunistes patètiques i sanguinàries com:  a Cuba, Corea del Nord, Xina...) aquí a Catalunya els vells comunistes del PSUC ni tant sols gosen fer servir el nom de comunista i han substituït les idees del marxisme-  leninisme per un ecosocialisme de via estreta.

Que pot passar aquí? M’esgarrifaria la solució italiana amb un Benito Craxi vivint a Tunis, els democratacristians pactant amb els excomunistes i pujant al poder un Berlusconi... per sort el Mario Conde va fer la fi del caga elàstics a les últimes eleccions autonòmiques galleges. Queden salvadors de pàtries com la ex socialista basca Rosa Diez o el catalanet Alberto Ribera...

La cosa es esfereïdora, la corrupció es transversal i afecta a tothom, dretes, esquerres, centre, espanyols o catalans...  cal una regeneració de la política urgent, ràpida o  si no anirem tots cap el precipici.  

No es pot dir que els “xanxullos” només són a Madrid, la taca s’ha escampat arreu : País Valencià, Mallorca, Lloret, Sabadell .... Qusoque tandem “la corrupció” abutere patienta nostra?.  

Si no ho tallen en sec i ràpid aquí no tornarà a votar ningú, la frase serà allò de que s’ho facin, no anem bé, no anem gents bé, la cosa fa pudor i molta i estem massa a prop del precipici.

  • 3
  • 3187